Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbetsmarknad inget för Reinfeldt

Det har gått några år sedan Moderaterna med Fredrik Reinfeldt i spetsen tog över Sverige. De "nya" Moderaterna skulle piska arbetslösa och bidragsfuskarna tillbaka till ett arbete. Ungdomar skulle få en stark position på arbetsmarknaden och alla inom Moderaterna vände plötsligt över en natt till att "älska" kollektivavtal.

Vad hände?

Jo, arbetslösa skulle få jobb om de som hade arbete skulle tvingas betala en extra skatt om det fanns för många arbetslösa (ställa grupper mot varandra). Då skulle de som hade arbete INTE ställa krav på löneökningar och då skulle fler få jobb. En dålig idé som t.o.m. Fredrik Reinfeldt och Anders Borgs mentor sagt inte fungerar.


"Att så många lämnade a-kassorna är en direkt följd av reformen.
Lars Calmfors Professor Sthlm Univeristet


Och resultatet: jo runt 500 000 lämnade A-kassan precis innan den största krisen slog till och då var det socialen som gällde och Kommunerna fick stora kostnader som täcks upp från andra "kärnverksamheter" för någon stor hjälp till kommunerna blir det inte.

Bidragsfuskarna skulle piskas till att bli friska. Försäkringskassans kontrollenhet byggdes upp år 2006 med 300 miljoner i öronmärkta pengar från regeringen. Försäkringskassans jakt på bidragsfuskare ledde till 320 fällande domar förra året. Trots att fusket beskrivits som ”omfattande” utgjorde det endast 0,04 procent av alla utbetalningar 2009. Dagens Arbete och Dagens Arena har försökt få svar på hur mycket kontrollenheten har kostat under samma period, men Försäkringskassan svarar att de inte har några sådana siffror. Med uppgifter om antalet anställda på enheten och driftkostnaden per anställd kan kostnaden beräknas till 546 miljoner kronor. Hittills överstiger alltså kostnaden summan av det fusk som har avslöjats.Ungdomarna: 
Ungdomarna har fått lida mest på grund av en handlingsförlamad Regering á la borgare. Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf driver en väldigt hård politik som slår undan benen på en hel generation av arbetare. Genom att dumpa deras löner, otrygga anställningar efter förenkling av LAS, d.v.s. arbetsgivaren kan trixa med anställningsformer i flera år, göra unga billiga under 24år (d.v.s. du bli av med jobbet vid 25), minskad arbetsgivaravgift vid anställa unga. Arbetsgivaravgift är egentligen innestående löneutrymme som vi arbetare avstått för att få det socialt bättre.


Media: Ab, Ab2, Ab3Ekot, SvD, DN, Gp, S1, Ekot
Blogg:
Annat:  Facit 10år industriavtaletFacken inom Industrin
Inlänkat: Glöm aldrig de som inte orkade merUngdomarnas fiende #1, Facken hjälper ungdomarna, inte Reinfeldt, Äntligen avslöjas borgarna


Gammal Media:  DA,EkotEkot2Ekot3DNekurirenHDSvdSvd2Svd3ExEx2Ex3AbSvtSvt2EkotEkot2SkånskanSvdSvd2SVTLTZArbetetAVBTArbetarbladetHN,
VFVF2eKurirenHDNSkåneNSkåne2DN,  DADA2AlvestaArbetet234567,
EkotSvdDinykollSvdExEkotDiRedeyeDAAbEkotSvtTv4SvdNsdGPBTeKurirenSTFolketDbLtzAbIf MetallAllehanda.seSvTVFBT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar