Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sommarlov eller skolgång

Nu har Socialdemokraterna tagit upp den tappade handsken som regeringspartierna tappat för länge sedan. Med vikande betyg och sämre ranking i våra skolor behövs det återigen något okonventionellt som sommarskola.

Tidigare har staten avsatt pengar till kommunerna för att tillhandahålla frivillig sommarskola för de elever som inte når målen. År 2010 deltog 11 400 elever från grundskolan i sommarskolan. I år har regeringen beslutat att dra in stödet till kommunerna för att bedriva sommarskola.
I den kommun jag lever och verkar i har vi läxhjälp, där även Röda Korset hjälper till och även "lovskola" har förekommit. Påsklov är ett bra sätt att kunna läsa in eller bygga upp sina kunskaper under. Men visar det sig att det är svårt, så varför inte en sommarskola som Socialdemokraterna föreslår.

Problemen i skola där elever inte uppnår önskvärt resultat i ordinarie undervisning är dock ett problem där politiker och pedagoger måste se möjligheterna till den undervisning som faktiskt finns för att stimulera elever. Ledarskapet är viktigt och där krävs det insatser för att utbilda de som utbildar.

Socialdemokraterna

Bloggat: Peter HögbergPeter AndersonThomas BöhlmarkMartin Moberg, Johan Westerholm
Media: ABABABDNDN, DNSvDSR/Ekot, Ekot, Ekot, Ekot, EkoteKuriren, Skånskan, GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar