Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Inte tack vare Anders Borg, Moody

Nu kommer åter en våg av lovord från kreditföretag kring Sveriges ekonomi och deras förvaltare.
Nu kommer alla de undersökningsföretag som borgarna anlitar  för att "boosta" upp sina låga siffror efter Moody´s rapport att ge Fredrik Reinfeldt och Anders Borg oförtjänt bra förtroende.

Moody skriver i sin rapport att en stark bidragande orsak till Sveriges starka ekonomi är:
"hög produktivitet och hälsosamt låg takt på löneökningar"
1997 påbörjades den resan genom ett ansvarstagande av industrifacken och den numer ökända LO samordningen. 1997 var det facken som såg arbetslöshet, och hög inflation som åt upp medlemmarnas löneökningar som ett orosmoment. Genom att tillsammans med arbetsgivarna slöts industriavtalet som skulle ta ansvar för produktionens konkurrenskraft, men också reallöneökningar. D.v.s. att inflationen inte åt upp löneökningarna. inga 10% lönelyft utan mer värde när du handlar på COOP.

Detta har sedan LO samordningen också bidragit till ansvarsfulla avtalsförhandlingar där då enligt Moody en "hälsosam låg takt på löneökningar". Vi ska dock inte glömma att reallönerna ökade från 0.5% 1977-1996 till 2.4% efter 1997-2007.

Läser en bok som jag tycker Moody och borgarna som styrlandet borde läsa "Jämlikhetensande". Den kanske inte passar in på Anders Borg och Fredrik Reinfeldts ideologi som går ut på att göra fattiga fattigare, men ni andra som funderar på hur lyckliga rika egentligen är kanske ska läsa denna bok

Media: SvD, Reuters, BBC, DN, HD, GP, DI, GD, ST, LTZ, 2, AL
Annat: Wiki, Pdf facit industriavtalet
Inlänkat: #1, Miljarder sparas på arbetslösa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar