Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Regeringens politik slår ut arbetsmarknaden

Nu meddelar Ledarna, fackförbundet för chefer att inom byggbranschen kommer det minskas med arbetare.  ROT i all ära, men den borgerliga Regeringen gav vika och öppnade upp för prisdumpning och avtalslöshet och därmed osund konkurrens mellan avtalslösa, svenska avtal och utländska avtal.


"DET HELA BÖRJADE för drygt sex år sedan då de svenska byggfacken blockerade ett skolbygge i Vaxholm. Detta sedan det lettiska byggföretaget Laval un Partneri vägrat teckna svenska kollektivavtal.
SAKEN MYNNADE ut i en rättstvist som till slut avgjordes av EU-domstolen.
Den svenska lagstiftningen anpassades efter EU-domstolen utslag. Men den rödgröna oppositionen tyckte att regeringen gick för långt och att regeländringarna, vanligtvis kallade Lex Laval, minskade den fackliga förhandlingsrätten mer än vad som motiverades av EU-domen."
TCO

Det är bara att inse att den borgerliga Regeringen inte ser Sveriges problem med arbetslöshet utan ser mer till att rika ska kunna bygga med hjälp att utnyttjade arbetare som inte har de rättigheter eller lön som gäller på den svenska arbetsmarknaden.

Det kommer att leda till att företag som vill följa svenska avtal och ser fördelar när företag konkurrerar på samma villkor, inte kommer att kunna överleva. Utkonkurrerade av oseriösa och låga avtal då rika vill bygga billigt.

Redan nu märker vi i Sverige personer som går runt och vill plattsätta eller asfaltera din uppfart till en billig peng. Tyvärr så är detta ett resultat av borgarnas ideologi där valfrihet är högre än rättssäkerhet.

Media: Ekot, DI, DN, SvD, ArbB, GP, GD, Corren, HD, UNT, LTZ
Annat: TCO, Fastighet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar