Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

En missuppfattande & siffertrixande allians

Det är för inte som rubriken kort och koncist ger en beskrivning av partiledardebatten som avverkades i går kväll på SVT. Borgarnas experimentella försök att kasta pengar på företag i hopp om att det ska "skapas" jobb och deras inställning att svenskar är lata och därför försämrat sjuk och arbetslöshetsförsäkringen så några ser ingen annan utväg än att lämna denna värld.

Det är sorgligt med en statsminister som i våras säger att de "skapat 300 000 jobb" nu säger att de "skapat 200 000 jobb". Det är sorgligt med en näringsminister som tror att fem miljarder i krogmomssänkning har gjort något fast riksrevision och andra tunga enheter säger tvärtom. Att Göran Hägglund inte förstår att vi inte ÄR emot privata initiativ i välfärdsföretag, men att vinster inte ska tas ut utan gå till just välfärden.

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har ju rätt när han säger att när arbetslösa får mer i ersättning från sina försäkringar och sjuka inte utförsäkras sammantaget gör att de kommer öka sin konsumtion. De kan köpa mat och kläder till sina barn. De kan köpa sin medicin. Då skriker borgar alliansen att det är att gå tillbaka till ett "bidrags Sverige", men det är ju FÖRSÄKRINGAR. Om nu fler kan äta sig mätta och bli friska genom att kunna köpa sin medicin och klä barnen så ökar efterfrågan på varor hos företag, detta ger fler arbete.

Enkel socialekonomiskt tänkande som jag borde få Nobels ekonomipris för ;-)

Media: Ex, 2Ab, 2Ekot, 2SvD
Ab 12345AllehandaDagens Arena 1,2DN 12Dala-demokratenExpr 123FolkbladetGPPiteå-tidningenSR,SVTÖstran 12

Blogg: Moberg, Tord, Roger, Jan, Högberg, Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar