Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

LAS är ett hinder

Att Lagen om anställningsskydd är diskuterad har vi från fackligt håll förstått. Centern, Folkpartiet och Sverigedemokraterna är starkt fackfientliga partier som inget hellre vill än att försvåra arbetares rättigheter, och vrida om balansen på arbetsmarknaden ÄN mer.

LAS är ett problem eller ett hinder, men mer att förklara och bryta igenom mediabruset och förklara vad LAS innebär då borgarmedia är dominerande inom media.

TCO har gjort en rapport kring LAS och att det inte är något hinder för bl.a. ungdomar. Teknikarbetsgivarna vill nu ändra mer på grundregeln.
"Det man egentligen är ute efter som jag tolkar det är grundregeln om att det ska finnas saklig grund för uppsägningar. Det är den de vill ha bort och det kan vi aldrig acceptera, säger IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe."
Alltså Teknikarbetsgivarna vill kunna avskeda arbetare godtyckligt utan att behöva bry sig om att ange skäl. Är det detta vi vill ha som samhälle. Tillbaka till början av 1900-talet där arbetsgivaren kunde välja och vraka bland arbetare och var det någon som krävde bättre arbetsmiljö, rättigheter eller skälig lön så fick man sparken och svartlistades.

Teknikföretagen och Svenskt Näringsliv har haft goda år med borgarna vid makten som lyckats rasera välfärden och gjort människor "ordentligt hungriga" som en viss Radetzki ska ha sagt. Även försämrat våra försäkringar och ändrat i LAS så ungdomar får det svårare att få fast jobb. Lägre semesterlön/ersättning och urholkat Arbetsmiljöverket.

Det är dags att ta ställning Svensson, engagera dig NU!

Media: Ekot
Inlänkat: TCO, Obefintlig arbetsmarknadspolitik, Arbetsmarknad inget för Reinfeldt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar