Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Mygel bland läxhjälp?

Det kan låta som en bra idé att läxhjälp ska bekostas av staten i form av RUT. Men vad är felet med att lära sig i skolan? Sedan är problemet att bara de som har råd med RUT läxhjälp är få förunnat och borde det inte satsas på skolan?. Alliansen vill nu öka hjälpen till att också gälla gymnasieelever.

Så istället för att ge skolor mer pengar, ger man föräldrar möjlighet att köpa läxhjälp efter skoltid. Vilket alla även de som inte anser sig ha råd med läxhjälp via RUT, får betala via skatten.

Skatteverket vill ha "tydligare regler vem som ska få utföra" men borgarna säger nej utan som med sjuklönelagen köra på och se hur det blir, som Anders Borg sa i en intervju.

"Lärarfacken är motståndare, och hävdar att det gynnar rika elever, och Skatteverket har också avrått från detta. Men utvidgar man möjligheten med subventionerad läxhjälp till gymnasiet vill Skatteverket ha tydligare skrivningar vem som ska ha rätt att utföra den.
– Är det ok att en lärare också driver en liten läxhjälpsfirma vid sidan av och utför den här hjälpen, undrar Mattias Carlsson, som är verksamhetsutvecklare för rut och rot på Skatteverket."

Lärarna kan alltså göra en halvbra insats, få betalt av kommunen. Sedan erbjuda läxhjälp för 1000kr/h om eleverna vill ha en chans att klara prov. Låter som ännu en lukrativ bransch.

Återigen som ett förslag att dränera staten på pengar, och det är de rika som kan åtnjuta detta. Klasssamhället förstärks och borgarna vinner.

Det är dags att välja, vilket samhälle vill du ha?

Media: Ekot, Ab, eKuriren, SvD, 2, 3, 4, 5, 6, GP, 2, UNT, 2
Blogg: Stiftelsen läxhjälpen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar