Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Skiter Regeringen i sitt egna folk?

Det har framförts kritik mot borgarnas "utförsäkringslag" där Fredrik Reinfeldt minsann skulle få svenskarna att "lyfta sig själva i håret" och jobba istället för att vara "lata". För jobb finns det om man bara vill, eller?

Trots att tunga instanser slog ner på borgarnas "förenklade" av sjukförsäkringen så applåderade borgarna fram förändringen.

Tidigt märktes det att människor mycket riktigt hamnade mellan stolarna och fick inte den hjälp de behövde. Sjuka blev socialfall istället för att få den hjälp de hade rätt till och betalat till en försäkring.

Fortfarande gör den borgerliga Regeringen ingenting.
"Bakom rubriken "övriga inskrivna" döljer sig en grupp långtidssjuka, som ett halvår efter att de utförsäkrats från sjukförsäkringen inte får någon ersättning, trots att de är inskrivna på Arbetsförmedlingen.
Man kan säga att de hamnat i ett slags moment 22.
Arbetsförmedlingen klassar dem som för sjuka för att delta i åtgärder eller någon arbetsprövning – och Försäkringskassan har inte gett besked om de får komma tillbaka till sjukförsäkringen."
Detta VARNADE många Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund, Jan Björklund och Maud Olofsson, men de lyssnade inte utan skrattande och applåderande beslutade dom att genomföra detta.

En cyniskt förhållningssätt till sina medmänniskor ligger som en våt filt över borgarna och tyvärr så är det väljarna, kanske de som nu utförsäkrats efter att ha blivit sjuka i sitt arbete, som röstat på dom.

Gå inte på lögnerna, borgarna vill bara en sak, företag ska tjäna pengar på folket och rika människor ska få avdrag (läs bidrag) för att anlita städare och äta billigt på krogen. Vi andra får spara för den dagen vi inte orkar arbeta p.g.a. sjukdom eller skada.

Tänk mer än en gång extra innan du lägger din röst 2014. Vilket samhälle vill du ha?

p.s. Fredrik Reinfeldt har nu kommenterat Ekots "drev" om "utförsäkringslagen":
"Det finns inga reformer som fungerar perfekt. Det gör inte den här heller. De får alltid effekter som inte är avsedda och det blir alltid rättsliga diskussioner om hur exakt man ska uttolka lagstiftning, säger Reinfeldt."
Reformen fick stor tung kritik INNAN ni genomförde förändringen, som ni t.o.m. APPLÅDERADE efter beslutet. Ett beslut som konsekvens gör att människor faller genom stolarna och Föresäkringskassepersonal går in i väggen och utförsäkrade tar livet av sig. Nä Reinfeldt den fungerar INTE perfekt och trots att det gått flera år och fortfarande är ni likgiltiga så visar ni bara erat rätta ansikte.

Media: EkotEkot, 2, 3, 4, 5, 6DI, SvD, DN, Svt, Skånskan, 2, HD, Ab, Unt, LTZ, eKuriren
Blogg: Gröna bloggar, Resurs, Fasorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar