Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Gungor och karuseller i Reinfeldts Sverige

Nu är det inte så att svenskarna är friskare utan den borgerliga Regeringen ändrade sjukreglerna under applåder i Riksdagen. TROTS varningar från Försäkringskassan, Läkarförbundet, statskontoret och andra tunga instanser, att människor skulle falla mellan stolar och tio tusentals skulle stå utan försörjning.

Dessa varningar struntade som sagt Regeringen i och genomförde förändringen av sjukförsäkringen. Vilket senare kom att heta utförsäkringslagen.

Klippet visar borgarna som förnekar, trots varningar

Nu kommer då ett tack från Regeringen till företag som får tillbaka från AFA, pengar som betalats in för att ge till sjuka människor. Det är ett systemfel utan dess like när en sjukförsäkring går med offatbar vinst och sjuka människor tvingas söka socialbidrag (läs försörjningsstöd) för att kunna köpa mat och kläder.

Nu "räddar" dessa pengar företag, landsting och kommunerna som får balans i ekonomin. Visserligen får även den kommun jag är med i tillbaka pengar, men vi ska också veta att socialbidragen ökat med flera miljoner och vi måste skjuta till extra pengar i miljonklassen. Är det rätt? Lite som att det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen. Tyvärr så är detta synsätt grymt mot de människor som tvingas till socialbidrag för att kunna äta sig mätta.

När ska svenska folket reagera?
Varför ska sjuka bli utförsäkrade för att de enligt LAG ska vara friska efter en viss tid och tvinga dom till socialbidrag och belasta kommuner FAST det finns en försäkring som går med miljarder i överskott?

Svensson REAGERA NU!!

Media: Ekot, P4, SR 2, 3, Svt, 2,  SvD, 2, 3,  GP
Blogg: Lena Hörngren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar