Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Moderaterna ljuger och skyller på invandrare

Hanif Bali (M) debatterade i P1 morgon onsdagen 14 november. Han säger att nationalekonomen Lars Calmfors hyllar jobbskatteavdragen som dränerar statskassan på miljarder som bekostas av att sjuka och arbetslösa utförsäkras från sina försäkringar. Nu är det så att Hanif Bali får gärna läsa vad Lars Calmfors säger.
"Den direkta kostnaden uppskattas till cirka 83 miljarder kronor per år. Det är en rimlig bedömning att avdraget är ett effektivt sätt att på sikt öka sysselsättningen. Men det går ändå inte att hävda att jobbskatteavdraget bidrar till högre sysselsättning på ett sådant sätt att finansieringen av de offentliga utgifterna underlättas. Effekten är den rakt motsatta."

Sedan har vi denna ständiga flirt med extrem högern av "etniska svenskar mitt i livet" där Hanif Bali säger att det är stor flyktingmottagning, alltså invandrarnas fel att de inte får jobb eller kvalificerat sig för A-kassa och få hjälp via systemet. Klippet där Hanif skyller på detta flyktingmottagning

Konstigt att Hanif Bali nämner stor flyktingmottagning är orsak till det stora antalet arbetslösa. Inte att borgarna kastar pengar på företag som går till bonusar för aktieägare istället att aktivt hjälpa till med att stimulera konsumtion och då genom höja nivå i A-kassan och sjukförsäkring, och INGEN utförsäkring så kan de utan arbete och sjuka kan köpa mat, kläder och det lilla extra vilket gör att industrin och tjänster blir på stabil nivå eller till och med ökar.

Gör ett klokt val 2014 Svensson!

Hela diskussionen P1

Media: Ab, Ekot, 2Ab23DN23SvtSvD2Ekot, DN, DI, SvT, DA, Skånskan, NS, LT, SvD
Annat: AFS
Blogg: Moberg, Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar