Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Saknas det några pommes i din Happy Meal, Hillevi?

Det är bättre att utförsäkra sjuka människor från en sjukförsäkring som de betalat till och som går med vinst, och förpassa dom till en långtidsarbetslöshet och sedan skylla på det "oroliga" läget i världen.

Lyssnade på lördagsintervjun från P1

Det verkar vara Hillevi Engströms (M) melodi. Visserligen pratar hon inte om att FAS3 med runt 6000kr i lön per månad är en av de största arbetsgivarna. Lönedumpningen rycker allt närmare när borgarna nu vill att för 6000kr i månaden ska kunna ta "riktiga jobb".

Hillevi Engström (M) nämner inte de som tog sina liv i ren depression sedan de utförsäkrats, en effekt som ex. Försäkringskassan varnade för.

Inte heller nämner Hillevi Engström (M)  de som fallit mellan stolarna och inte fick någon hjälp från varken Försäkringskassan som sa att de var för friska och Arbetsförmedlingen som sa att de var för sjuka. Precis det som också remissinstanser också VARNADE för.

Hillevi Engström driver Svenskt Näringslivs mantra, ger vi mer pengar till arbetslösa så de kan konsumera det som produceras så leder det till fler arbetslösa. Socialdemokraterna gjorde inte Radetzkis plan att halvera inkomsten för arbetslösa, Ändå ökade anställningar och jobb 1997-2006. Borgarna säger nu att om vi hjälper människor klara vardagen och kunna köpa mat, betala hyror och köpa kläder så blir det fler arbetslösa. Hillevi Engström ljuger naturligtvis och svamlar när hon letar efter borgarnas propaganda floskler.

Borgarna vältrar över kostnaden för sin ideologi att utförsäkra sjuka, arbetslösa till socialbidrag som blir ett sänke för kommunerna som måste spara in på vård, skola och omsorg.

När ska väljarna vakna, sover de gott om natten de som valde in en utförsäkringsregering?

Media: P1 intervju Hillevi, Arbetet, P3, BLT, Ex, SvD, 2, DN
Blogg: Ringborg - Drabbad, Danne, LO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar