Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

65% Fredrik, varför?

Ja du Fredrik Reinfeldt, överutnyttjad arbetskraft i låglöneyrken representerar 65% av arbetskraftsinvandringen. Alltså yrken där vi redan har hög arbetslöshet, enligt SVT.

Regeringen tog bort facken och andras möjlighet att hindra just arbetsgivare att ta in arbetskraft till sektorer som redan var fulla av arbetssökande. Så därför har kanske Fredrik Reinfeldt förtroende hos företagen. För företag ser efter vinster och utdelningar till aktieägare, inte ett socialt stabilt samhälle, vilket visserligen inte borgarna heller vill se.

Varför gjorde den borgerliga regeringen det?
Troligtvis i sin ideologi att genom att svämma över yrken och låta arbetsgivare ta in människor likt trafficking, pressa ner löner lex Radetzki för hela samhället.

Det är dags att inse Svensson att borgarna är och kommer aldrig att vara en arbetarvänlig Regering. Deras mantra är arbetslinje, och det står de för. Arbetar du inte så ska du ha det svårt i livet. Oavsett om du är arbetslös, sjuk, pensionär eller ungdom.
"När regeringen tillsammans med Miljöpartiet genomförde reformen för en ökad och mer flexibel arbetskraftsinvandring 2008 så var det med utgångspunkten att det bara är arbetsgivaren som vet bäst vilken typ av arbetskraft och vilken kompetens som behövs. Det kan ingen myndighet, politiker eller ett fackförbund avgöra. "
Borgarna har lyckats sabba 50år uppbyggdad av välfärdssamhället på 6år hinner vi bromsa detta 2014?

Media: SvD, 2NSkåne, HD, LT, GD, DN, Ex
Blogg: Röda Berget
Annat: Regeringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar