Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ekonomer spekulerar bort en framtid

Finansminister Anders Borg har en ideologi, att sänkta ersättningar skapar fler jobb vilket är egentligen inget annat än rappakalja. För vilken arbetsgivare bryr sig om vad personalen kostar om de har en bra och säljbar produkt? Men då måste någon kunna köpa den.

Visst är personalkostnaden stor, men vi har starka företag i Sverige som går väldigt bra, tyvärr är det inte i borgarnas idealiska sektor (tjänstesektor som städ och snabbmatsrestaurang) utan i industrisektorn som borgarna slaktar sönder genom att inte ha kraftfulla arbetsmarknadsåtgärder i denna kris.

Daniel Swedin skriver detta på Aftonbladet:
"Finansminister Anders Borg (M) har ­flera gånger hävdat att forskningen visar att höjd a-kassa kommer att leda till högre arbetslöshet och lägre sysselsättning. Uppemot 30 000 jobb skulle en a-kassehöjning kosta, säger han.
I dag presenterade TCO sin granskning ”A-kassan och arbetslösheten”. Här visar man hur Borg saknar belägg för påståendet. Sambandet mellan arbetslöshet och arbetslöshetsersättning är baserat på modeller utan verklighetsförankring, ­enligt TCO.
Frågan är om finansministern kommer att lyssna."
Den borgerliga Regeringen utförsäkrar människor från diverse olika försäkringssystem som vi tillsammans byggt upp och p.g.a. att mindre personer får ersättningar som de kan leva på så går försäkringarna med miljardvinster.

Det finns dock ett framtidsparti som länge haft bra A-kassa som idé och säkerhet för de som förlorar sina jobb. Socialdemokraterna med Stefan Löfven som partiledare har slagits för detta som ordförande i IF Metall, men även fortsätter med detta som partiledare eftersom Stefan Löfven vet att ekonomi i samhället och individens ekonomi hör ihop. Konsumtion och tillverkning hör liksom ihop Anders Borg. Så skapas fler jobb att fler får råd att äta sig mätta, köpa kläder och kunna konsumera.

Media: Ab, 2Arbetet, PT, DA, 2
Blogg: Mikael
Annat: TCO rapport, Framtidspartiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar