Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Gratis är gott, men det är en besk eftersmak

Som jag tidigare skrivit så är borgarnas tänk att om arbetslösa får liten ersättning så skapas jobben. Vet inte redig hur de tänker, men det är deras ideologi. Men nu när runt 500 000 arbetslösa INTE har någon ersättning alls från arbetslöshetsförsäkringen så borde det enligt borgarnas tankesätt finnas rekord många jobb, eller?

Naturligtvis är detta helt fel. De 500 000 arbetslösa kommer att få söka (om inte redan gjort) socialbidrag. Borgarnas effektiva sätt att vissa bra statsfinanser med miljardöverskott i arbetslöshetsförsäkringen och kommunerna får ta smällen med ökade socialbidrag och måste ta från vård, skola och omsorg för att finansiera borgarnas ekonomiska experiment.
"Det här är en socialbidragsbomb ute i kommunerna om vi inte rättar till problemet. Till syvende och sist kan vi inte låta människor svälta så det här kan mycket väl hamna i kommunernas knä, det är en allvarlig situation för Sverige, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson"
Störst arbetsgivare verkar FAS3 vara som är statens sätt att skyffla ut gratis arbetskraft och slå undan benen på företag med anställda, och som då ger fler arbetslösa. Sedan får många i FAS 3 inte någon ersättning alls, fast de kanske gör ett fullt jobb. Utan de hänvisas till . . . just det socialbidrag från kommunen. Och den borgerliga Regeringen tänker inte ändra på detta enligt borgarna.

Gissar att fattiga ska vara fattiga och rika, rika i borgarnas utopiska värld

Dags att tänka om Svensson, snart biter borgarkrisen dig.

Media: Ekot, 2, 3SN, SVT, PT, DB
Blogg: GöranMartin MobergRoger JönssonMartin Moberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar