Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Josefsson gör det bra, eller?


Klart att Janne Josefsson med Uppdrag Gransknings teamet ska ifrågasätta både det ena och det andra. Dock kan det bli tolkningar och misstro när siffror slängs hit och dit.

Att "överdriva" siffror är aldrig bra. Det vet inte Fredrik Reinfeldt som slänger upp siffror efter siffror utan belägg när det gäller RUT, Krogmoms, arbetslösa eller de som fått jobb. Men medan Fredrik Reinfeldt beter sig som en siffertrixare är det olyckligt att Rädda Barnen och Bris får den stämpeln.

Det finns idag 242 000 barn i fattiga familjer och det framkom ingen kritik mot just dessa siffror i Uppdrag Granskning. Det är oroväckande att filmen som Rädda Barnen använde i Almedalen och sedermera tog bort, kan man få tolkningen att alla 220 000 barn är hunriga och inte får kläder. Vilket jag och kanske fler med mig aldrig sagt. Vi verkar ha förstått att det handlade om utsatta barn, där många hade det värre än andra.

Vill med detta inlägg visa att vi har barnfattigdom så klipper lite så du själv slipper leta.

Sara Johansson UG
" Jo, den relativa fattigdomen (hushåll som lever på under 60 procent av medianinkomsten) har ökat de senaste åren. Det är dock inte detta vi har tittat på."
Rädda Barnen kommenterar Uppdrag Granskning:
"Finns det verkligen fattiga barn i Sverige?Ja. En del ifrågasätter att vi talar om detta som just fattigdom, men vi menar att begreppet är relevant. Vi använder även uttrycket ekonomisk utsatthet när vi pratar om barn som växer upp med konstant knappa resurser. Det formar dem som människor och lär dem att de inte har samma möjligheter som andra."

Det är då denna film som fått Uppdrag Granskning att gå i taket, vilket jag inte förstår eftersom den säger inte att alla 220 000 barn har inget, utan föräldrarna får prioritera och vissa får en fattig uppväxt.Janne Josefsson kommenterar sitt program där bl.a. reklamfilmen som visade att 220 000 barn är så fattiga att de inte är mätta eller kan klä sig.:
"Kanske är dessa överdrifter kontraproduktivt och skadar organsationerna anseende och trovärdightet. Kanske skdar det barnen som har det myckedt svårt."
Men vem trodde att 220 000 barn hade exakt lika livssituation?!?!

Media: Svt, Ab, DN, Resume, Do, Skånskan, Metro, HD, GD, LT, Ltz, NSK, SvD, 2, Ex, 2
Blogg: Fri att leva, Jämlikhetsanden, ChristianMary, Röda Malmö
Annat: Rädda Barnen
Inlänkat: Har du köpt majblomma Reinfeldt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar