Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Reinfeldt kan du stiga åt sidan?

Rapporter efter rapporter slår fast Sverige i en allt mer nedåtgående spiral, Fattigdomen breder ut sig och en tillsynes handlingsförlamad Regering verkar ha förlorat sin påklistrade fasad som en arbetslinjens förespråkare,

Företag utnyttjar arbetare hänsynslöst med hjälp av den lag som det borgerliga partierna tillsammans med Miljöpartiet drev igenom 2008. Det är alltså laglig trafficking (människohandel). Försäkringskassan har för första gången kartlagt hur många som år efter år tjänar så lite att de inte kvalificeras för sjupenninggrundande inkomst, SGI, och saknar rätt till sociala försäkringar som sjuk- och föräldrapenning. Siffran är häpnadsväckande 200 000 människor.

Ett stort misslyckande eller Kristdemokraternas våta dröm om barmhärtige samariten när nio av tio svenska socialchefer menar att deras ansvarsområden framöver kommer att vara beroende av ideella krafter och frivilligorganisationer för att klara sitt grundläggande uppdrag.

Löftet att arbetare lovar att inte konkurrensutsätta sina löner och lägsta bud får jobb à la 1800-tal, knakar i fogarna. Genom en cynisk ideologi från borgarna att bryta arbetarnas sammanhållning har man med Regeringsmakt givit arbetsgivarna mer makt och pengar för att slå undan samhällets solidaritet.

Det är dags att vakna Svensson. Det kan vara snart du som står med mössan i hand och ber om att få jobba för mindre lön än vad vi andra lovat.

Media: Dagen, Ab, 2Ekot, 2, SvD, P1, SvD, 2, ex, HD, Skånskan, NSkåne, LT, LTZ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar