Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

#Sframtid

Har du varit och badat på Experium i Sälen någon gång? Där kan man bada i en varm utomhuspool och se skidåkare åka i backarna medan du har det varmt, gott och tryggt i poolen, fast kylan ligger i luften. Precis som vårat samhälle borde vara.

Fackligt politiskt arbete ger bra välfärd i samhället.
Det gäller inte mig, dig utan samhället i stort. Frågan är då, vill vi bidra eller ska vi knyta den berömda näven i byxfickanKlart vi ska bidra och vi kan påverka, vi måste få alla i samhället att förstå facklig politisk samverkan för att nå målet att inkludera alla i välfärden. Vi kan göra detta genom att:
  • Fackförbunden har facklig politiska enheter för att vara en tankeverkstad och hjälpa till att få ut budskap på ett bra och effektivt sätt.
  • Socialdemokraterna måste närma sig arbetarrörelsen och börja lyssna.
    Men ska inte fackföreningar vara opolitiska? Opolitiska fackföreningar har lämnat "walk over" till företag och den rika lilla procent som köper sin välfärd. Vi kan inte strejka för att ändra lagar, därför bildade fackföreningar Socialdemokraterna för att kunna stifta lagar och att förändra arbetsplatsen och samhället till det bättre.
  • Vi måste driva hårt att få bort lönedumpningarna, och att svenska kollektivavtal ska gälla på alla arbetsplatser. Vi ska konkurrera, men på lika villkor.
Genom att få tillbaka den varma och trygga känslan i välfärden, att bli utrustad med ett bra stabilt och tryggt välfärdsparaply måste vi engagera oss facklig politisk, påverka Riksdag och mota bort lönedumpning och otryggheten i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar