Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Konsten att trycka ner människor

Många har skrivit om det media har lyft upp det lite, men nu kommer svart på vitt. Tyvärr så bakom alla siffror är det människor som drabbats p.g.a. en idé att gör vi det svårare för människor att klara sig så ökar jobben. Det är borgarnas arbetslinje.

"Inte ens Kristersson vågade dock påstå att någon faktiskt blivit frisk.
Kristerssons företrädare - Cristina Husmark Pehrsson - och Anders Borgs sätt att utförsäkra sjuka människor är ett av de mest cyniska inslagen i regeringens så kallade jobbpolitik. Förslagen genomfördes utan hänsyn till remissinstansernas varningar eller de försäkrades oro. Man framför allt tycks de praktiska effekterna inte ha spelat någon roll alls.
Nu finns de effekterna svart på vitt. Sjuka som skyfflas runt mellan myndigheter och sjuka som tvingas söka socialbidrag. Myndigheter som inte kan samarbeta och ett fallande förtroende för hela trygghetssystemet.
Att politiken kallas arbetslinjen är inte bara ett hån mot alla som drabbats av de senaste årens haveri. Det är ett hån mot svenska språket."

Gör om gör rätt Sveriges folk. Rösta på arbetarnas parti där arbetare avstått löneutrymme för att ge sjuka arbetslösa och ungdomar mer i plånboken och hjälp, via den s.k. arbetsgivaravgiften. Den som borgarna trixat med och öser mer pengar in i marginella åtgärder som RUT, ROT, jobbskatteavdrag och restaurangmoms sänkning.

Rösta på Socialdemokraterna 2014 09!

Media: Ab, 2Arbetet, Ekot, 2HD, Skånskan, GP, Svt, Tco
Blogg: Moberg, 2Christian, Resurs, Solrosuppropet

Andras länkar: Moberg Rekommenderade medialäsning: Länstidningen Östersund om hellre välfärd än Fas 3..., Dagens Arena 1 om att Kommunal ger tumme upp för välfärdsjobb...,DA2 om att LO-ekonomerna föreslår stimulanspaket på 70 miljarder..., DA3 om att neddragningar får anställda att överge äldreomsorgen..., Folkbladet om att arbetets chanser ersätter väntrum..., Västerbottens folkblad om att vi måste bli bättre arbetsgivare..., SvD om att startcentral är bara ett nytt ord..., SVT 1 om att många AF chefer saknar förtroende för generaldirektören..., SVT2 om att AF påstår sig ha andra siffror..., SVT3 om "härskartekniker" och "toppstyrning"....,Östran om att LO och Persson ger ett handtag...
Yonna Waltersson i Dagens Arena om fler på socialbidrag efter ändrade sjukregler..., Aftonbladet 1 om att bli utköpt från sitt arbete för em spottstyver..., Ab2 om de utförsäkrade som blir beroende av socialbidrag..., Ab3 om att sjukförsäkringen har blivit ett hån..., TCO-tidningenom att Försäkringskassans bedömningar bygger på politik och partsinlagor...,Kommunal om den sjuka sjukförsäkringen, SR Ekot 1 om bidragsberoendet i utförsäkringarnas spår..., SR P4 Blekinge om att så köper kommunerna ut sina anställda som blivit långtidssjukskrivna..., SVT om folkets dom över trygghetssystemen som Alliansen har sett till att rasera..., SvD om att många utförsäkrade fick socialbidrag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar