Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Tolgfors du gör som alla andra, det är lugnt

Att Sten Tolgfors (M) jobbar som lobbyist och är beredd att påverka Regering och Riksdag att ändra lagar för att ge företag och andra organisationer fördelar är väl ingen nyhet. Som Aftonbladet vill påstå.

Den borgerliga alliansen har sedan 2006 öst bokstavligt talat MILJARDER över företag. Detta också genom att säga att det ska ge fler jobb, men som dömts ut redan innan och även efter som dåliga och kostsamma åtgärder.

Restaurangmomssänkning och sänkt arbetsgivaravgift på unga har stora brister och det ända som händer är att företagen tjänar mer pengar som går till VD bonusar och aktieägare som troligtvis röstar borgerligt och sitter i Svenskt Näringsliv som med sin tankesmedja Timbro påverkar politiker för att ge företagen ännu mer av välfärdens pengar till företagen och ännu enklare att sparka Kalle 55år som är arbetsskadad.
Ändringar av Lagen om anställningsskydd har och ska förenklas (enkelt kunna sparka arbetare utan straff) (ungdomar blev SMSarbetare då borgarna förenklade LAS så företagen kunde anställa från 1dag till 24månader), Semesterlagen är förenklad och ger arbetare flera tusen kronor mindre i plånboken (borgarna var så fega och ville inte att media skulle få upp ögonen så alla borgarnas riksdagsledamöter (utom en) gick ut från kammaren när semesterlagen skulle diskuteras=ingen debatt)). Studieledighetslagen vill borgarna förenkla. Nedmontering av Arbetslivsinstitutet och sänkning av Arbetsmiljöverkets budget förslag från näringslivet (99% ett beställningsjobb)?

Kan nämna att en reporter frågade en chef på Mc Donalds om hur många de anställt tack vare den sänkta arbetsgivaravgiften. 4 000 svarade hon snabbt. Reportern frågade då hur många som slutat. Efter en stunds letande kom svaret....4 000. Kontenta: Företagen anställer inte fler än vad de behöver oavsett om de kostar 6000kr eller 25 000kr finns efterfrågan så skapas jobben. Men Mc Donalds tjänar pengar på sänkt arbetsgivaravgift som egentligen skulle bekosta arbetslösa och sjuka som nu utförsäkras.

Media: AB, 2, 3Svt, 2NA, SvD, 2DN, Skånskan, Di, ST, GD, Arbetarbladet, NSK, HN, GP, DB, ÖP, LTZ
Blogg: Emil, Jan-Olov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar