Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Första maj och arbetslöshet

Det är dags nu kamrater att ta tag i de problem som sänker vårat samhälle. En obefintlig arbetsmarknadspolitik som bidrar till massarbetslöshet och genom skattesänkningar försämrade inkomster till kommuner som måste ta hand om allt fler i socialbidrag och annat stöd.


Det är dags att demonstrera första maj, för jobben och för vår framtid.

Det duger inte med att jämföra Sverige med kris länder som Grekland och Spanien när det gäller arbetslöshet. Vi har stark ekonomi och nu är det dags att satsa för att ge arbetslösa arbete så bidragen minskar och självförsörjande hushåll spirar.

LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson vill i sitt förstamajtal att Sverige ska satsa 70 miljarder för att stimulera den svenska arbetsmarknaden.

Ska vi sitta stilla och tro att någon hjälper oss eller ska vi ta tag i problemen själva? Vi vill det LO och Socialdemokraterna satsar på, full sysselsättning. Borgarna verkar mer sitta på åskådarplats när människor trillar igenom det grovmaskiga nät till välfärd.

Det är dags att demonstrera för ett varmare Sverige, ett Sverige som satsar på unga, arbetslösa och äldre. Det är dags att vinna tillbaka solidaritet hos folket.

Media: Ex, Di, DA, KA, DO, Byggnads, SvD, Arbetet, HD, HN, Skånskan, NSK
Blogg: Moberg, Joakim, Lennart, Stig-Björn, Björn
Annat: LO, LO2

Andras länkar:
Aftonbladet 1 om verkade som en bra idé...,Ab2 om Malmö - en tuff nöt för Löfven..., Ab3 om att ta matchen mot Anders Borg, nu..., Ab4 om att språktester är en dålig idé, då det går emot principen om alla människors lika värde..., Göteborgsposten om att Första maj är arbetets dag..., Dagens Arena 1 om att visa ditt 1 maj firande, DA2 om att våga investera mer..., Folkbladet om en tydlig skiljelinje i politiken..., SR P4 Kalmar om 1 maj i länet..., SvD 1 om att S kan lära av Per-Albins lagbygge..., SvD2 om prislappen på Första maj..., NSD om dags att mobilisera!, Piteå-tidningen om aktivitet eller passivitet, det är du som väljer..., Västerbottens folkblad om att det är en annan tid men samma strid..., Östran om att demonstrera mot arbetslösheten...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar