Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vad får jag ut av facket?

Det har blivit en konstig vinkling i samhället, där medlemskap i en fackförening i Sverige är en rättighet och ingen blir slagen, utfryst eller mördad för sitt engagemang i en rättvis och solidarisk värld.

Men ändå frågar tilltänkta medlemmar, "vad får jag om jag går med i eran förening".

Har man missat helt att det enda som fackföreningen har som existensberättigande är att upprätthålla och bevaka priset på arbetet för medlemmarna och hindra genom kollektivavtal dumpning av våra löner så ingen  ska konkurrera med löner för att ha ett arbete. Detta för att säkerställa och trygga försörjning hos medlemmarna och ge samhället en trygghet.

Ja oorganiserade får samma lön och ersättningar, men de omsluts av avtalet, men kan inte hävda det. Allt för att inte det ska vara billigare att anställa oorganiserade.

Nu ställs ändå frågan "vad får vi ut av vårat medlemskap", och snart kommer LO medlemmar att kunna få bättre villkor på bolån när LO genom samarbete förhandlar om räntor och villkor. Visst är det ett mervärde att vara medlem, men kom ihåg att det INTE är medlemskapets kärna. Det är att slå vakt om kollektivavtalen, och det mina vänner måste vi kunna förklara för potentiella medlemmar.

Media: DN, SvD, GP, Skånskan, Nsk, PA, Di

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar