Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Miljöpartiet dränerar våra försäkringar

Nu så vänder Miljöpartiet på kappan, troligen i ett försök att få upp sina opinionssiffror lite till och få in arbetsmarknadsfrågor på sin agenda. Tyvärr så tänker dom fel.

Den halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar under 25 leder INTE till jobb. Ett granskande reportage på TV frågade Mc Donalds (ungdomsintensiv arbetsplats) hur många ungdomar de anställt tack vare minskade arbetsgivaravgiften. Mc Donalds svarade då runt 4 000st, Wow. Då frågade reportern om hur många de slutat under denna tid. Gissa svaret . . ..  Jo runt 4 000st

Det finns INGEN arbetsgivare som anställer för att vara snäll. Det finns däremot arbetsgivare som utnyttjar och får massa pengar från borgarna. Transfereringen av pengar från de som behöver (arbetslösa, sjuka, pensionärer och unga) till de som redan har har och är borgarnas ideologi, och nu sällar sig Miljöpartiet till dessa.

Arbetsgivaravgiften går till så mycket, tyvärr har borgarna ändrat vad som går till vad och hur mycket i avgiften. Den s.k. löneskatten har ökat, medan inbetalningar till försäkringar minskat.

Och Hotell och restaurangfacket har fått se miljarder ösas över sin motpart genom att borgarna sänkt arbetsgivaravgiften (51.5miljarder) som enligt expertis inte genererat någon nämnvärd ökning av anställningar eller fler heltidstjänster. Eller sänkt restaurangmoms (5.4miljarder) som inte heller det genererat något nämnvärt. Dessa "bidrag" till företagarna har givit FÖRDEL för arbetsgivarna i avtalsrörelse som baseras på jämlika parter som ska göra upp

Sedan ska det kommas ihåg att arbetsgivaravgiften är bl.a. innestående lön från oss arbetare genom tiderna. Något vi avstått i förhandlingar för att göra vårat samhälle mer humant. Så det ska INTE tillbaka till företagen.


Dags att se Miljöpartiet för vad det är, opportunister som gör vad som helst och säljer sig till lägsta budgivare för att få synas i media och få lite att säga till om (lex KD).

Media: Ekot, HD, DN, LT, Vlt, SvDNSK, 2, Ltz, GD, GPeKurirenGpDnKyrkansTSvDGDGpSvdSvd2Svd3Svd4eKurireneKuriren2DNDN2DN3DIDI2EkotGPHD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar