Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Bidragstagare ska tvingas jobba

Varför vill Moderaterna att socialbidragstagare ska tvingas jobb för att få sina pengar? Jo det är ganska enkelt eftersom Moderaterna tror i sin enfald att lägre löner bland arbetarna ger fler jobb.

Att då tvinga utsatta människor ta jobb för att få socialbidrag är att dumpa lönerna i samhället i stort. Det blir då en fråga för facken att hålla nere sina lönekrav för att "matcha" lönenivåerna. Men det är redan stor skillnad mellan socialbidrag och lön så kontentan är kanske att företag sparkar sina anställda efter att borgarna satt LAS (lagen om anställningsskydd) ur spel, och anställer bidragstagare.

Kan det vara en framtida händelseutveckling där arbetare står mot arbetare, precis som borgarna och företagen vill. En splittrad arbetarrörelse.

"Den som får försörjningsstöd, tidigare kallat socialbidrag, ska tvingas arbeta för att få behålla sitt ekonomiska bistånd. Detta trots att socialbidraget varken är pensionsgrundande, kvalificerar för a-kassa eller ger pengar till pensionen. Det konstaterar Moderaterna"

Nu handlar det om kommuner, men redan nu ser borgarna möjlighet att erbjuda FAS3 "riktiga jobb" som då skulle kunna konkurrera ut de redan anställda. Speciellt med en framtida ändring av LAS.

Media: Arbetaren, Ab, Svt, SvD
Blogg: Moberg

Mobergs länkar: Kritiska företagare i ett debattinlägg iVästerbottens Kuriren - Fas 3 affärsidé för oseriösa företag..., Dagens Opinion om läckaget av hemliga listor över Fas 3-anordnare..., Dagens Arena 1 om att Borg flaggar för hårdare krav för socialbidrag..., 2 om att Moderaterna vill att socialbidragstagare ska tvingas till att arbeta..., SR Ekot om att dolda jobb ska hittas genom samarbetsprojekt..., SVT Blekingenytt om fortsatt hög arbetslöshet..., Riksdagens webb-TV - dagens frågestund om arbetsmarknadspolitiken m m...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar