Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vill du knyta näven några år till i byxfickan?

Nu är det dags att som medlem i IF Metall börja tänka lite på din och andras situation. Luta dig tillbaka från datorn tänk:

  • Hur ser din situation på arbetsplatsen ut.
  • Hur ser samhället ut
  • Hur ser världen ut

Följdfrågan blir då: är du NÖJD?

När du nu tänkt färdigt kan du öppna Word och börja skriva motioner till IF Metalls kongress 2014. Kongressen är det högst beslutande vi har inom IF Metall. Kongressen visar på riktning dit vi ska gå och vad vi ska sträva efter på arbetsplatsen, i samhället och i världen. Alla kan vi göra något, tillsammans kan vi göra mer.

Ja, lagar som stiftas av Riksdagen påverkar dig och facket att förhandla fram bra avtal. När det blir avtalsförhandlingar så har i dagsläget arbetsgivarna fördel. Borgarna har "förenklat" ex. LAS (lagen om anställningsskydd) så ungdomarna de "värnar om" blev SMS vikarier. Vi hade 1mån (minsta anställning)  till max 12månader som visstid. Med borgarna blev det 0 (alltså 1dag) till 24månader. Frågan vid förhandling är då vad vill vi avstå från för att ha kvar skyddet för visstidare, då lagen är sämre än avtalet?

Vi kan påverka och att skicka motioner till IF Metalls kongress är ett steg för att påverka samhällsutvecklingen och arbetsplatsen och DU kan göra skillnad.

Motioner skickas till klubb och/eller avdelning för att behandlas på ett bra sätt. Ju fler du får med på din motion desto större chans att den antas av kongressen. SKICKA DEN NU inom kort. Vänta inte då kommer du troligen missa tiden. ;-)

I höst och framåt:
Gå sedan på nomineringsmöten och årsmöten. Nominera och välj de som du vill ska representera dig och dina kompisar i avdelningens repskap. Repskapet (representanter från alla arbetsplatser) De väljer sedan vilka som ska representera avdelningen på kongressen.

Påverka och engagera dig eller vill du knyta näven några år till i byxfickan?

p.s. Vet du också om att det är riksdagsval nästa år? Då bör du om du inte redan är medlem i Socialdemokraterna gå med och nominera REDAN NU de du vill ska företräda dig i Riksdagen. Nomineringar skickas till din arbetarkommun nära dig.

Alla som du nominerar SKA vara tillfrågade och accepterat nomineringen ;-)

Att skriva motion

Kongress 2014 material

Vilken avdelning tillhör du - och vart skickar du motionen

Förra kongressens motioner


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar