Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ingen slump för IF Metall

Foto: Urban Andersson Montage: Paul Wallander
Det är faktiskt inte så konstigt att personer med kopplingar till IF Metall får mer framträdande roller inom politik och arbetarrörelsen. IF Metall är ett förbund som verkligen uppmuntrar och uppmanar till att engagera sig politiskt. Att vara med att förändra samhället eller sitta på bänken och se på när någon annan gör det, är inget alternativ för IF Metall.

Att nu både partiledare Stefan Löfven för arbetarnas parti och Karl-Petter Thorwaldsson LO kommer från IF Metall är inte konstigt då IF Metall är starkt drivet av facklig politisk tänk som egentligen grundade Socialdemokraterna och LO. Är vi arbetare inte med och stiftar lagar så gör kapitalet det åt oss. Ganska enkelt att förstå ;-)
"Då är det kanske inte så konstigt att blickarna kastas mot den folkrörelse som fortfarande finns kvar, och där ledare kan skolas i vardagen. En fackförbundsledare måste alltid kunna stå för sina beslut inför medlemmarna."
Så engagera dig för att påverka.
IF Metall har en presentation som vi kallar Verktygslådan. Vill ni att jag ska presentera den så är det bara att höra av sig. Kanske tillsammans som en heldag med utbildning att engagera sig i sociala medier.

Media: Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar