Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ådalen all over again

Tråkigt när jag läser att bratzen i fria moderata studentförbundet agerar strejkbrytare. Tyvärr är troligen brist på kunskap kring arbetsmarknadens parter och avtal lika främmande för dessa studenter.

En kort förklaring är att arbetare förenades under en organisation (kallad fackförening) för att stå enade mot brukspatronen som hade som mål (likt Moderaterna idag) att sänka arbetarnas lön och villkor för att (kioskvältarvarning) tjäna pengar själv.

Fackföreningarna har och kommer göra upp med arbetsgivare kring löner, arbetstid, semester och OB m.m. alltså vi vill att alla som jobbar på en arbetsplats inte SKA jobba för sämre villkor än vad vi är överens om.

Att agera strejkbrytare får mig att tänka på Marian Radetzki som i en intervju med Janne Josefsson sa att fackföreningar skulle betraktas som terrorister och att demokrati tenderar att lamslå beslut. Alltså Nordkorea främsta exemplet hos denna nationalekonom?
"Moderatstudenternas strejkbryteri gillas av diverse högerfigurer.Timbrobossen Uvell twittrar ut sitt stöd och CUF-ordförandenHanna Wagenius retweetar glatt budskapen från strejkbrytarna.Fucka Facket 4-ever lever än. Jag förstår att kommunal blir förbannade över högerns arrogans.
Detta är vad Högern ogillar så till den milda grad att de spottar på strejkrätten och hyllar strejkbrytaren." Från Röda bergets blogg
Nu till frågan är Fredrik Reinfeldt innerst inne också av denna mening?

Media: Ekot, SvD, Ab, 2, GP, KA, Arbetaren, DN, Arbetet, 2
Blogg: Röda BergetSEKO klubb, Stewe, Ung vänster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar