Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Taffligt försök av borgare att förneka klyftor

Sedan 2007 har borgarna med moderaten Fredrik Reinfeldt i spetsen fört en ideologisk kamp att föra över skattemedel till företag och de som har jobb. "Det ska löna sig att arbeta" heter det.

Det betyder att de som inte har arbete eller har ett arbete med låginkomst har förlorat och skillnaden (klyftan) mellan fattig och rik ökar i Sverige.

Två folkpartister varav en stoltserar med titeln "professor i internationell ekonomi" försökte nyligen släta över detta och gick ut i media och sa att klyftorna inte ökat alls. Vet inte om det är någon strateg på deras kansli som kom på denna geniala idé, men ack som den slog fel.
"Oavsett vad regeringen vill ge sken av är det tyvärr otvetydigt så att klyftorna i Sverige istället växer. Till och med brittiska Financial Times, som knappast är känd för att vara särskilt inriktade på att minska inkomstklyftor, frågar sig om utvecklingen i Sverige inte har gått för långt." 
Sverige behöver en ansvarsfull regering som tar tag i våra gemensamma framtidsutmaningar.

För oss är detta en ödesfråga. Vårt lands framgång bygger på förmågan att hålla ihop och inte lämna någon bakom. Ett samhälle med stora klyftor kommer ofrånkomligen skapa stora skillnader i livschanser för nästa generation. Sverige har blivit känt som ett land med små klyftor och därmed en hög social rörlighet. Det är inte bara moraliskt rätt det är också ekonomiskt rationellt.

Media: DN, 2, 3SvD, AB, FB, Svt
Blogg: Thomas, Bengt, GöranInga kommentarer:

Skicka en kommentar