Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Utförsäkrad - på en arbetsplats nära dig

Har förmånen att som vald ledamot i avdelningsstyrelsen IF Metall Östra Småland, besöka medlemmar på företag med kollektivavtal. Igår var jag ute för att informera om kollektivavtal och vad som påverkar våra gemensamma "verktyg" i det dagliga arbetet.

När jag åkte till ett företag stod det i mina papper att det var två som var anställda. När jag kommer dit ser jag flera människor som sitter vid sina bord och plockar ihop saker. De var Fas3are och andra av Försäkringskassans anställningsformer.

De två som var anställda sa att de skulle inte kunna klara av jobbet om de andra inte fanns där. Tar då inte Fas3 riktiga jobb och varför anställer man inte dom, utan de får 6 000kr i lön.

Många var dom som var arga och besvikna de hade tappat arbetsglädjen av att sitta åtta timmar på en stol och plocka ihop för låg lön. En sa att det hade varit bättre att sitta i fängelse. Där får de ligga i sängen och titta på tv och deras mat och kläder är gratis.

Märkte att det var desperation i rösten hos vissa och tyvärr hjälper inte den borgerliga regeringens ideologiska försök att göra folket fattigt för att tvinga dom till arbeten som inte finns utan risken för lönedumpning och företag som inte anställer utan förlitar sig på gratis arbetskraft ökar.

Se gärna klippet från Rapport

Kan också meddela läsarna av denna bloggpost att Regeringen nu funderar på att öppna upp så Fas3 SKA kunna ta riktiga jobb och därmed lönedumpa och försvåra en anställning.

Det är dags att säga ifrån, det är dags för ett nytt styre. 2014 är det val hoppas folket tänker lite längre än till sig själva. Utförsäkrad - det kan hända dig.

Media: DN, EkotSolrosdn.seSVTSvD, FB, Arbetet
Blogg: Fas3, Göran, Moberg, Fasorna

Mobergs länkar: Limpan88 och Alliansfritt Sverige och Onådiga luntan och Monica Armini och Social Politik 1 och Social Politik2 och Martin Moberg och SolrosuppropetNerikes AllehandaFolkbladetÖstran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar