Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Att ta från dom rika och ge till dom rika

Jag brukar inte vara den som springer till de rikas försvar, och JA har du lyckan att ha ett arbete med hög lön så har du troligen råd med höjt tak i maxtaxan.

Feltänket är att Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund igår sa sig vara för att höja maxtaxan (ökad avgift) för barnfamiljer så det kunde ge mindre grupper. Och det med ett barn, ETT barn på en grupp om 30. Vilken lättnad eller?

Samtidigt vill Göran Hägglund sänka skatterna för de rika och en direkt felsägning när han i TV säger att den som tjänat mest på jobbskatteavdraget är låginkomsttagarna.

Låt mig utveckla lite:
Låginkomstagare (med jobb) 15 000:- borde få mindre i jobbskatteavbdrag än höginkomstagare >50 000:- i krontal.

Så att höja maxtaxa för barnfamiljer med höginkomst är fel sätt att minska barngrupper då det till stor del är alla andra kommuner (om de har höginkomsttagare) utom de rika som kommer att höja för att kompensera minskade statliga anslag och ökade socialbidrag som Regeringen bidragit till genom att utförsäkra människor från försäkringar som går med miljarder i vinst.

Tänk om tänk rätt, att höja maxtaxan kan vara okej, men inte samtidigt sänka skatter ännu mer. Skatter som skulle kunna minska barngrupperna i alla kommuner, oavsett om du har höginkomsttagare i kommunen eller inte.

Media: Svt, Ekot, SvD, Ex, Ab, GPSvDSvDDNDNABABABAB, Öp, Hd, SydS
Blogg: Dick, Röda berget, Moberg

Mobergs länkar: Peter Högberg och Kjell Rautio och Roger Jönssonoch Annarkia och Peter Johansson och Johan Westerholm och Martin Mobergoch Katrine KielosAftonbladet 1Ab2Ab3Expressen 1Expr2SVT SommarkvällDNSvD 1SvD2DISVTDI 1DI2SvDSVTDNSvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar