Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sänkta löner fler jobb?

Det är visserligen inget nytt att Svenskt Näringsliv slår på trumman att sänka arbetares löner. Det mer anmärkningsvärda är att arbetare röstar på partier som gärna går deras ärenden.

Svenskt Näringslivs vd Christer Ågren är naturligtvis ute med lönesänkarambitioner som så sig bör.

"enligt Svenskt Näringsliv. Rapporten pekar bland annat på en undersökning från Konjunkturinstitutet som ska visa att nästan hälften av svenska företag skulle öka antalet anställda ungdomar och flyktinginvandrare om ingångslönerna var lägre."

Om vi tittar vad borgarna gjort sedan 2006 så kan vi konstatera att ungdomar nu är billigare och mer rättslösa, men ändå ökar ungdomsarbetslösheten.
  • Unga under 25 betalar inte företag in lika mycket i arbetsgivaravgift (avstådd lön)
  • Unga fick försämringar då LAS (lagen om anställningsskydd) "förenklades"
  • Restaurangmoms sänkning, var borgarnas svar. Dyr reform och totalt värdelös
  • Unga får mindre i A-kassa (borgarnas verk)

Så vad, VAD Christer Ågren vill ni att borgarna ska göra för att "misshandla" ungdomarna mer? Jo sänka deras löner.

Vet inte Christer Ågren vd för Svenskt Näringsliv, att jobb skapas av efterfrågan?

Ett företag med hög efterfrågan och säljer varor/tjänster kvittar det om en anställd kostar 5000 eller 25 000 i månaden om företaget säljer och vill kunna sälja till kunder som betalar för varan. Eller tror Christer Ågren att ett företag som har fulla orderstockar säger nej till att sälja för att det är för dyrt att anställa arbetare? Den företagaren ska nog inte vara företagare (basic economics)

Så NEJ Svenskt Näringsliv att sänka löner för unga är inte lösningen. Prata med era kompisar i Regeringen och meddela att bästa sättet att få ungdomar till arbeten är att ge utförsäkrade, sjuka, arbetslösa och pensionärer bra ekonomi så de kan köpa produkter som företagen säljer.

Men VD Christer Ågren kanske har en annan agenda, att mindre lön för arbetare ger högre utdelning åt aktieägare och bonusar till VDar.

Nästa gång vi väljer Regering, rösta inte på ett Svenskt Näringslivsparti typ Moderaterna för då får vi såna här dumheter.

Kommer Fredrik Reinfeldt meddela detta i sitt tal i Almedalen att Regeringens ambition är att sänka lönerna för unga så de ska få jobb, men vem anställer om det inte finns någon EFTERFRÅGAN?!?!

Media: SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar