Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ett privat alternativ till Arbetsförmedlingen

Att se Arbetsförmedlingens misslyckande som annat än planerat av den borgerliga Regeringen kan vara lite konspiratoriskt, men tänk er detta med den senaste stormen kring Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist. En chef som använder det allmänna som sitt egna privata.

Arbetsförmedlingens strävan att skapa jobb av ingenting har varit fruktlösa. Dåliga förutsättningar när den borgerliga Regeringen hindrat AF att göra åtgärder genom bra och stora insatser med utbildning för att möta behovet från företag.

Den ålagda rapporteringssystemet där arbetslösa ska "spamma" företag med ansökningar för att fylla en kvot, annars blir de av med ersättningen. Är kontraproduktivt då företag nu inte vill anmäla arbetstillfällen till AF eftersom de riskerar att få oseriösa sökanden. Inte för att arbetslösa vill ha jobb utan att ex. en utbildad bagare kommer ha svårt att kvala in som verkstadsmekaniker.

Alltså borde AF utbilda till bristyrken istället för att  sökande med bristfällig utbildning ska spamma företag.

Men detta är konsekvensen av borgarnas politik.

Nu reagerar IF Metall genom att starta en förmedling av kompetens och jobb för medlemmar som är arbetslösa eller redan har jobb, men vill utvecklas. Företagen får seriösa sökanden och IF Metallare får arbeten som motsvarar deras kompetens.
"När våra avdelningsombudsmän besöker arbetsplatser får de ofta frågan från arbetsgivare om de känner någon svetsare eller NCC-operatör som behöver jobb. Trots hög arbetslöshet finns stor efterfrågan på arbetskraft. Vi vill hjälpa medlemmar att få jobb och svensk industri att utvecklas, säger Anders Fredriksson, ombudsman på IF Metall och ansvarig för Kompetensbanken."
Så vill du som företagare inte få "spamm" från Arbetsförmedlingen så anmäl in jobb till IF Metalls kompetensbank.
Media: Idg, Ab, 2, 3SvD, Di, DN
Bloggat: Moberg, Göran, Ola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar