Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ge mer till arbetslösa och sjuka då ökar jobben

Nu sällar sig näringslivet till ropen om sänkta löner för att rädda jobben, men hur kan efterfrågan skapas genom sänkta löner?

För det är väl efterfrågan på varor som gör att företag anställer för att kunna producera mer. Efterfrågan styrs av hur människor kan konsumera, och för att konsumera behövs pengar.

Vem ska konsumera företagens varor/tjänster om vi inte har ekonomi mer än att köpa mat för dagen?
"Arbetskraftskostnaderna och diverse andra kostnadsposter i Europa måste bara anpassa sig till världsmarknadsnivån. Om det inte sker kommer vi ha misär och elände och gud vet vad framför oss, varnar Björn Wahlroos."
Rätta mig om jag har fel, men det bästa för Europa och Sverige att ta sig ur krisen är att öka hjälpen till arbetslösa och sjuka genom högre ersättning. Då kan de konsumera och leva livet lite enklare och därmed ökas konsumtionen och arbetstillfällena kommer automatiskt att öka.

Lönesänkarideologi är inget mer än fel.

Mitt tips är att först låta facken ha veto kring arbetskraftsinvandringen som vi hade förut. Att ta bort detta var ett sätt för den borgerliga Regeringen att trycka ned löner genom att arbetsgivare kunde utnyttja intet ont anade arbetare som drömde om att få arbeta i Sverige s.k. jobbtrafficking.

Media: SvDExGPSkånskanGDSvDOTByggAbladetDbNSKdaeKuriren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar