Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbete framför lön?

Det kommer då och då rapporter om arbetsgivare som inte betalar den lön som utlovats. Vare sig det är till bärplockare, callcenter eller andra arbeten.

Men för dessa arbetsgivare är det lagligt att betala dålig lön. Vi har i Sverige en uppgörelse mellan fack och arbetsgivare priset på arbete. Det finns alltså ingen minimilön i lag.

Detta för att i Sverige är kollektivavtalet en viktig grundbult i samhället. Det krävs alltså kollektivavtal som backas upp av hög anslutningsgrad i facket som kan ge arbetare trygghet.

Svenskt näringsliv har hög anslutning medan facken i snitt har runt 70% vilket ger arbetsgivarna en större framgång vid avtalsförhandlingar.

Den borgerliga Regeringens cyniska politik har gjort arbetare fattiga och arbetslösa fattigare vilket bäddar för företag att utarma svensk lönepolitik och sko sig genom de "bidrag" som staten ger ut till företag samtidigt med osäkra anställningar och livegna arbetare lura och bedra med falska förespeglingar om bra lön.

Det är dags att vakna upp. Gå med i facket du också och verka för din och dina arbetskompisars framtida utveckling på arbetsmarknaden. Rösta bort en lönesänkande borgerlig Regering vars uppgift har är att göra arbetare billiga för företag.

Media: Ex, GP, Skånskan, GD, SvD, OT, Bygg, Abladet, Db, NSK, da, eKuriren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar