Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Centern slår i luften för ungdomsarbetslösheten

CUF kampanj för att krossa facket
Idag ska den borgerliga alliansen åka tåg. Då tåg oftast förknippas med föreningar så kan liknelsen med alliansen vara slående. Satsningar som inte kommer i tid eller inte alls.

Centern vill som vanligt slå undan benen på ungdomarna genom att föreslå att de ska bli billigare att anställa. Frågan är då alla dessa miljarder som redan skänkts till företag, om de gjort att fler ungdomar fått jobb. Nä inte de. Mc Donalds sa vid en tv-granskning att de anställt 4 000st tack vare den sänkta arbetsgivaravgiften (vår avstådda lön genom tiderna som nu tillfaller företagen). När reportern frågade hur många som slutat dröjde det lite och de fick granska själva uppgifterna, men de kom fram till att 4 000 hade slutat.

Alltså om arbetskraften är billig, säg 5000kr/mån och du som arbetsgivare behöver 10st så för att tillverka så mycket som du säljer så anställer du inte 50st för att det är billigt. Vad ska de andra 40st göra? Har du behov av och en efterfråga på produkter så anställer du ÄVEN om en anställd kostar 30 000kr/mån för du har försäljning som täcker det.

Alltså sänkt lön, billigare arbetskraft genom statliga rabatter ger mer aktieutdelning och förmögenhet till arbetsgivare. INTE fler anställda.

Media: N/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar