Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Krossa arbetstagare, borgarnas ideologi

Efter att ha tagit arbetares pengar och gjort att 500 000 lämnade arbetslöshetsförsäkringen innan en av de värsta kriserna i svensk historia slog till så går nu Fredrik Reinfeldt ut och säger att han "sänker" avgiften till arbetslöshetskassan.

Ett experiment som cyniskt skulle försvaga facken och tanken att arbetare skulle sänka sina lönekrav om de fick en chockhöjning av arbetslöshetsförsäkringen. Experimentet fick hård kritik redan innan, men borgarna som tyvärr många arbetare röstade på hade makten och genomförde en omvandling av vårat försäkringsskydd utan någon massdemonstration eller politisk strejk.

Tyvärr så var många kamrater oförsäkrade när krisen kom och försämringarna i A-kassan gjorde att många hade svårt att köpa det nödvändigaste. Familjer fick flytta och konsumtionen gick ned än mer och fler blev arbetslösa.

Nu har Fredrik Reinfeldt tänkt om inför stundande val vill han ta bort denna straffskatt på vår försäkring. För tro inte att det vi betalat extra har gått till våra kamrater. Våra försäkringar går med miljarder i plus då borgarna höjde avgiften och gjorde det enkelt att utförsäkra och minskade ersättningar. Doktrin: hungriga tar vilket jobb till vilket pris som helst skulle råda enligt Reinfeldt.
"Åh fasen! Hurra för alliansen som igår delvis rev upp den av dem själva införda höjningen av a-kasseavgiften och kallar det för en jobbsatsning!" //VF
Arbetare, gå inte på borgarnas försök att blidka inför valet. Vi har i betalat över 15 418kr i extra straffskatt till Fredrik Reinfeldt och hans gelikar. Pengar som gjort att många valt att stå utanför det skydd arbetare gemensamt haft för att undvika lönedumpningar á la 1800-tal då vi slogs om jobben för korvören.

Vi har ett löfte vilket är kollektivavtalet. Detta är det sista hindret innan makten helt är i näringslivets händer. Näringslivet som täljer guld på sjuka, arbetslösa, ungdomar, pensionärer då de fått sänkta avgifter som finansieras av våra sänkta försäkringar.

Tro inte ännu en gång på Fredrik Reinfeldt!!

Media: Di, SvD, 2, Svt, Byggnads, KA, GP, DN, TCO, DA, SF, VF
Blogg: Göran,
Inlänkat: Arbetsgivaravgiften
Annat: IF Metall

Görans länkar:  di.seSvDdi.sedagens arenaSVTdn.se, Tidningen VisionPubliktHotellrevyn,ka.seTCO-tidningenArbetetSvDArbetetPublikt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar