Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

DU påverkar din arbetsplats, lön och framtid

Det är dags att börja tänka i banor som att politik påverkar vardag. Politik påverkar din arbetsrätt. Hur förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare ska vara i balans eller inte.

LAS, en från näringslivet föraktad lag har försämrats till det sämre redan 2007 för att göra det svåra för ungdomar att börja bygga en framtid då osäkra anställningsformer gör livet osäkert. Regeringen går emot EU som tycker att Sverige har allt för dålig lag som skyddar de med otrygga anställningar.

Inte nog med det, borgarna vill nu efter en beställning från Svenskt Näringsliv och som var borgarnas vallöfte 2010 göra det billigare och enklare att säga upp arbetare utan grund.

Det paradoxala är att många arbetare röstade just på borgarna som lovade i sitt valmanifest att just göra det billigare för företagen att sparka oönskade arbetare. Så passar du inte in enligt företagets norm, kräver du dina rättigheter engagerar du dig så vips så kan du vara borta.

Det är dags att tänka facklig politiskt. Det hör ihop och när du röstar så välj rätt "verktygslåda" för att skapa trygghet på jobben och i samhället.

Du avgör både i EU valet och Riksdagen hur kollektivavtalet och arbetsrätten ska utformas för dig som är arbetare.


IF Metall förklarar hur borgarnas förslag kring försämrad LAS påverkar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar