Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vi kräver ansvar, Fredrik Reinfeldt

IF Metall slåss för att värna om arbetarnas arbetsmiljö och säkerhet. Tyvärr så är det inget för den borgerliga Regeringen, som verkar ha slagit dövörat till.

Carin Wallenthin skriver så här:
"Ilskan var med rätta påtaglig hos IF Metalls förbundsordförande, Anders Ferbe, när han fick frågan om vad han tycker kring att regeringens ansvariga valt att avböja medverkan i Debatt om arbetsolyckor och dödsfall på jobbet.
"Regeringen har hukat!"
Ferbe var tydlig i kritiken mot regeringen, de som har valt att lägga ned Arbetslivsinstitutet, som arbetade med den så viktiga forskningen, och kraftigt har dragit ned på Arbetsmiljöverket.
Det är lätt att instämma i den ilskan. Pinsamt uruselt av regeringen att inte finnas på plats i Debatt. Det säger mycket!"
Det är otroligt pinsamt att Regeringen som gör om sitt namn och logga flera gånger i ett försök att locka arbetare, vänder dom också ryggen när det gäller deras arbetsmiljö.

Regeringen har saboterat sjuklönelagen som utförsäkrar arbetsskadade och sjuka, semesterlagen som gör att arbetsskadade och sjuka förlorar pengar och semesterdagar, snart LAS för att göra det enklare att bli av med arbetsskadade och sjuka.

Lägg därtill allt förebyggande som Arbetslivsinstitutet som las ned och Arbetsmiljöverket som blev kraftigt decimerat gjorde.

Det är dags för en politik och en Regering som arbetar för samhällets bästa. Som sätter arbetsmiljö och omsorg av de som blivit sjuka och skadade på arbetet, högt på sin agenda.

Socialdemokraterna står för detta eftersom fackföreningar bildade Socialdemokraterna för att just få igenom i lag bättre villkor för arbetare, arbetslösa, sjuka, unga och pensionärer. Liksom samhällets bästa. Det ÄR så enkelt.

Media: Ab, DN,  DA2Ex2AbSvD2, 3FbArb2DiDN, Skånskan, HD, NSK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar