Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Tankesättet lyser igenom med insulinpumpar

Att de som inte har arbeten att gå till, eller sjuka och unga ska straffas hårdare enligt den borgerliga Regeringen är något vi sett de senaste sju åren. Den s.k. arbetarlinjen är ju så konstruerad att arbetar du inte så ska du straffas.

Nu går den tanken igenom fast på ett mer avskyvärt sätt. Har du diabetes får du skylla dig själv, verkar vara en mentalitet som nu biter sig fast då den statliga subventionen nu försvinner till insulinpumpar 1 december. Många som har en svår diabetes så är insulinpump en livskvalité höjande hjälp.

Att staten har en förmåga att skjuta över kostnader till kommuner och landsting är inget nytt. Socialbidrag ökar i kommunerna när staten skor sig på arbetslösa och sjukas försäkringar som går med miljardvinster, och arbetsgivaravgiften där vi avstått löneökningar till förmån för sjuka och arbetslösa, dräneras av just staten.

Nu också detta då insulinpumpar blivit en klassfråga. Har du rika föräldrar eller pengar själv så kan du betala en insulinpump på 30 000- 40 000kr. Men har du inte dom pengarna så får du leva med risken att hamna i koma.

Nu finns det tack o lov landsting som tar beslutet att höja skatten för att kompensera statens ansvarslöshet.

BYT REGERING NU!!

Media: Metro, SydS, Svt, GP, Ab, DN
Annat: TLV

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar