Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Det bidde en tummetott av skolsatsningar

Ni borgare hade en tanke med skolan, men era "insatser" var fel. Betygshets där elever får reda på att de underkänns tidigare gör inte elever motiverade, mer apatiska inför ett faktum. Fokus från Folkpartiet och resten av borgarna har också varit skattesänkningar, eller kalla det för välfärdsdränering där Fredrik Reinfeldt talar om "välfärdens kärna" (DN). Resten utöver kärnan kan den som har pengar betala extra för.

Det är en cynisk nedmontering av Sverige som välfärdsstat, där också (om ni inte visste om det) skolan ingår. Men naturligtvis vill Jan Björklund ha ordning och reda. Där detta från Mats Ekholm professor i pedagogik, säger det mesta:
"Istället för att ägna sig åt att läsa internationella undersökningar mer ingående ägnade sig istället Björklund åt att föra en formidabel kampanj mot användningen av mobiltelefoner i skolan som han fann, utan att ha undersökt frågan, var den fråga som mest hotade elevernas inlärning. Han har med saft och kraft sett till att skollagen kunnat ändras så att elever inte ska kunna använda mobiltelefoner i skolan. Han har också argumenterat för att lärare ska satsa mycket på att upprätthålla ordning och att de bestämt och auktoritärt ska visa elever hur de ska uppföra sig."
Vi vill se en förändring. Vi behöver inte fler skattesänkningar, dåligt genomarbetade förslag och ökad skolbyråkrati. Vi vill ge varje barn en bra start på sin skolgång och vill därför investera i mindre klasser. Från förskoleklass till och med årskurs 3 ska antalet barn i stora klasser minska med upp till fem barn per klass. Det ger lärarna mer tid med varje elev, både de elever som behöver mer stöd för att nå målen i skolan och de som vill ha mer stimulans. Det krävs för att vända utvecklingen i skolan.

Du som väljare avgör 2014 hur ditt barn eller barnbarn ska kunna utvecklas inför framtiden.

Annat: SSU 2008, Mats Ekholm

Mobergs länkar: Mats Knutsson och Stefan Löfven/Jan Björklund och Gunilla C Carlssonoch German Bender och Alliansfritt Sverige 1 och Alliansfritt Sverige2och Alliansfritt Sverige3 ochPolitismDagens ArenaSR Ekot 1SR Ekot2SR Ekot3Ab 1Ab2,Ab3DN 1DN2SvD 1SvD2,ExprSVT Nyheter 1SVT2SVT3och Ola Möller och Göran Johansson och Martin Moberg, 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar