Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Konsten att försvara en KRIS

När en minister försvarar pengar till krisregioner från EU för att hjälpa till med att få ned ungdomsarbetslösheten, måste det vara tecken på ett lågvattenmärke av arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M). Att jämföra oss med krisländer som Grekland för att försvara den borgerliga regeringens tillkortakommanden när det gäller ungdomsarbetslöshet.

Genom flera åtgärder sedan 2007 och framåt har den borgerliga regeringen urholkat välfärden och dränerat statskassan för att genom sin ideologi ge mer pengar till företag och rika i en tro att en påse pengar gör att fler anställs genom konsumtion och investering. Men pengarna går till de som redan har och blir mer till aktieägarna och sparpengar.

De som behöver pengar för att få upp konsumtion och för att de behöver det är sjuka, arbetslösa, unga och pensionärer. Dessa "särintressen" verkar inte den borgerliga regeringen bry sig om.

Det är dags att se problematiken i en regering som hellre vill sänkta löner för ungdomar då de tror att fler anställs, vilket naturligtvis är fel då företag inte anställer fler än vad som behövs produceras.

Dags att byta regering till några som tror på att ungdomar ÄR framtiden!
Socialdemokraterna vill införa flera åtgärder för att just få ungdomar in på arbetsmarknaden.

Media: SVT, SydS, NSK, HD, SR
Blogg: Moberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar