Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Borgarna lurade löntagarna, har ni vaknat nu?

I sitt desperata försök att få regera lyckades borgarna med att locka många löntagare. Många trodde på lögnen om lata, fuskare som var sjuka och arbetslösa istället för att jobba. Men borgarna lovade också mer pengar till dom som arbetade.

Det jag visat flera gånger på bloggen är just att borgarna dränerar våra gemensamma försäkringar för att betala sina skattesänkningar. Nu visar också välfärdsutredare Kjell Rautio detta i en artikel i Dagens Arena.
"När sjukförsäkringsavgiften, arbetsskadeavgiften och arbetsmarknadsavgiften sänkts har Anders Borg samtidigt höjt den allmänna löneavgiften. Den tas in som en del av arbetsgivargifterna, men är formellt en vanlig skatt som inte är avsedd för försäkringsändamål. 
Den allmänna löneavgiften har mer än fördubblats mellan 2006 och 2013, från 4,4 procent 2006 till 9,88 procent 2013. Detta har gjort att de totala sociala avgifterna sedan 2009 har kunnat hållas på samma nivå (31,42 procent). Den allmänna löneavgiften motsvarar i dag alltså ungefär en tredjedel av det löneutrymme som löntagarna har avsatt till olika offentliga försäkringslösningar. Enligt den senaste budgetpropositionen beräknas intäkterna från den allmänna löneavgiften under nästa år ligga på 141,5 miljarder kronor. Det handlar då om 137,1 miljarder i arbetsgivaravgifter och 4,4 miljarder i egenavgifter.  
Detta kan ställas i relation till att alliansen på årsbasis sänkt skatterna med 138 miljarder kronor fram till 2014. Hade man också fått igenom den höjda brytpunkten för statlig skatt skulle totalsumman ha landat på 141 miljarder. Det motsvarar nästan exakt det Borg tar in på den fördubblade allmänna löneavgiften."
Alltså löntagare som genom arbetsgivaravgiften betala in till vårat gemensamma, tanken att även löntagare blir sjuka, skadas och arbetslösa avstått genom tiderna lön för att bygga upp detta. Det tar borgarna och ger oss via skatten tillbaka samtidigt som vårat skyddsnät försvinner allt fortare.

Det är dags att vakna upp, ifrågasätta och REAGERA innan det är försent.

Media: Dagens Arena
Inlänkat: Fusket bakom arbetsgivaavgiften, Borgarna höjer skatten för löntagare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar