Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Hållbart arbete eller maximerade vinster

SCB har gjort en undersökning om IF Metallmedlemmarnas arbetsmiljö.
Resultaten är allt annat än upplyftande, men sätter fingret på varför få industriarbetare i dag orkar arbeta ända fram till pension. Undersökningen visar att ungefär hälften av medlemmarna har ett arbete som är fysiskt påfrestande, enformigt, repetitivt och hårt styrt. Ännu högre andel har fått skador och besvär av sitt arbete. Hörselskador, vibrationsskador samt kläm- och skärskador är vanliga, men mest utbredda är belastningsskadorna – och de verkar dessutom öka! Särskilt drabbade är kvinnorna, och i synnerhet kvinnorna inom tvättindustrin. Det är inte acceptabelt, nu behövs krafttag! 

Därför kommer vi i IF Metall att göra en storsatsning framöver, med särskilt fokus på kvinnorna inom industrin. Vi ska utbilda anställda, vi ska utveckla arbetsorganisationen och vi ska rekrytera fler skyddsombud. 

Men det krävs också att arbetsgivarna tar sitt ansvar – för arbetsmiljön och för en rimlig bemanning. För det är väl inte för mycket begärt att vi industriarbetare ska kunna hålla ett helt arbetsliv?

SCB-undersökningen bekräftar hur medlemmarna upplever arbetet: 
- tungt och fysiskt påfrestande 
- enformigt 
- repetitivt 
- hårt styrt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar