Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Konsten att lura ungdomar

Att sänka arbetsgivaravgifter för ungdomar under 25år är INTE jobbskapande. Det är mer ett bidrag till företagare där ungdomar blir "lurade" att tro att dom vill dom väl (lex Visita).

Arbetsgivaravgifter består till stor del av avtalade försäkringar som bl.a. sjuka och arbetslösa ska få del av för att inte behöva sälja allt de äger för att överleva. Tyvärr har den moderatledda Regeringen plockat från dessa försäkringar för att finansiera bl.a. alla bidrag till företagarna som numera täljer guld (lex Visita).

Har då denna arbetsgivaravgift sänkning som borgarna gjorde för några år sedan givit fler ungdomar arbeten?

Naturligtvis INTE, då fler anställda genereras av en ökad efterfråga INTE dumpning av priset på arbete. Exempelvis Mc Donalds sa i en tv-intervju att de anställt 4 000 ungdomar tack vare denna reform. Men efter en liten frågestund och febrilt letande efter svar på Mc Donalds huvudkontor, kom det fram att de egentligen BARA anställt för de som slutat. Ganska logiskt och bevisar att fler inte anställs p.g.a. att de kostar mindre utan för att de behövs. Mer då att ägarna får mer pengar i sina redan stinna plånböcker.

Ungdomsarbetslösheten i Sverige är en av de högsta i OECD. Hur kan det komma sig med den ideologi som Moderaterna verkställt i det svenska samhället?

Tro inte på allt företagare och rikemanspartier säger ;-)

Du avgör om du vill ha ineffektiva åtgärder eller en Regering som reagerar med ryggmärgen kring arbetslöshet. Ett parti som arbetare startade för att få balans mot högern.

14/9 avgör du om Socialdemokraterna ska få städa och bygga upp folkhemmet igen.

Media: Ab, Ex, Svt, DN
Blogg: Moberg, Göran, Alliansfritt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar