Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ytterligare ett slag mot arbetslösa och arbetsmiljön

Regeringen är tondöv för arbetskraftens behov.
Budgeten är tom på insatser både när det gäller att förbättra arbetsmiljön och utveckla arbetsmarknaden, säger IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe

Finansminister Anders Borg presenterade regeringens sista budgetförslag före valet i september. En budget som helt saknar satsningar på såväl arbetsmiljöfrågorna som på att bekämpa arbetslösheten.

Detta trots att en majoritet i riksdagen nyligen tog beslut om en nollvision gällande dödsolyckor i arbetslivet. Något IF Metall arbetat för under en längre tid.

– Vi har uppmärksammat arbetsmarknadsministern på den försämrade arbetsmiljön och lämnat konkreta förslag. Min upplevelse var att det fanns förståelse, men tji fick vi och hundratusentals arbetstagare runt om i landet, säger Anders Ferbe.

Svenska företag har svårt att hitta rätt personal. Fortfarande misslyckas var femte rekryteringsförsök, både på grund av bristen på yrkeserfarenhet och efterfrågad utbildning. Samtidigt är mer än 430 000 personer arbetslösa och utanförskapet växer.

– Arbetsplatserna har svårt att rekrytera och samtidigt ges arbetslösa ingen möjlig utveckling för att få jobb. Tryggheten i omställning har upphört. Arbetslöshetsförsäkringen är helt urholkad och parkerad i nivå med försörjningsstödet. Ändå är arbetsmarknadspolitiken ställd i paus och Svantesson som är ansvarig minister verkar ha tagit ledigt, säger Anders Ferbe.

Om två veckor presenterar oppositionen sitt budgetförslag, den så kallade skuggbudgeten.

I september är det du som avgör om det blir en Regering som är samhällsbyggare eller en fortsatt nedmontering och utarmning av Sverige som borgarna står för. Se gärna denna film hur det har gått.


Del av text hämtad från: IF Metall

Media: SvD, 2, Ab, Va, DN, Svt, Ex, Arbetarbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar