Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Olycklig utveckling av första maj

Jag har fått förmånen att lära ut till blivande och redan förtroendevalda inom IF Metall under olika utbildningar genom åren. Det kommer alltid upp om första maj och dess betydelse för arbetarrörelsen. Jag är av den åsikten att första maj är ARBETARNAS dag att kunna demonstrera för bättre arbetsmiljö, löner, arbetsrätt, internationellt och solidaritet med samhället i stort.

Tyvärr har tågen numera splittrat arbetarna. Läser dagens tidning om arrangörer av tåg så står det Socialdemokraterna och Vänstern. Ibland tillsammans eller var för sig.

När blev förstamajtågen partipolitik?!?!!?
Har jag missat någon kongress som beslutat eller har LO helt tagit avstånd från första maj?

Partivänner och meningsfränder, arbetarna tåga tillsammans mot orättvisor på arbetsplats och i samhället, förstamajtågen skola icke vara av partisymboler för att det bliva splittring bland arbetarna och ger mer bränsle till de som motverkar arbetarnas engagemang i samhället.

Att anordna ett tåg av arbetare oavsett partitillhörighet är att LO tar upp fanan och sköter kontakt och annons med media. Naturligtvis får alla som vill hjälpa till med allt praktiska. Sedan detta med talare är visst känsligt. Finns många bra fackliga kamrater som kan tala.

"Arbetare gör din röst hörd och påverka din arbetsplats och samhället för en rättvisare framtid. Var med och demonstrera med oss andra arbetare för att visa att tillsammans är vi starka. //LO"

Media: Arbetet, NT, SvD, VK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar