Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Girigheten bland företag ökar

Det är tråkigt när engagerade arbetare hjälper företag att få till bättre lösningar och där företaget också tjänar pengar. Sedan vill inte företagen betala för det eller erkänna att en arbetare med troligtvis lägre lön än den som utformade produktionen gjort något bättre :-)
"Ledningen för Astra Zeneca har lagt ner åtta år på att motarbeta en uppfinningsrik medarbetare. Trots att företaget enligt uppgift tjänat många miljoner på hans uppfinning har ledningen sagt nej.
Det blir ingen ersättning till medarbetaren.
Nu går hans fackförbund IF Metall till Arbetsdomstolen för andra gången. Den första domen har företaget helt enkelt vägrat att följa.
Det som kunde ha slutat så bra. Astra Zeneca kunde ha skrutit om sin kreative operatör, men i stället valde man att driva snålheten ända till domstol. Frågan är om någon medarbetare efter det här kommer att lämna in några idéer till något företag?"
"Av detta kan man lära sig att miljardföretaget Astra Zeneca antingen är småsnålt eller omgivet av dåliga rådgivare. Forskning bedrivs inte bara i laboratorier. Innovationer skapas även på verkstadsgolvet. Om Sverige ska förbli en framstående industrination måste storföretagen bidra till den kreativa miljön."
Som Eva Franchell skriver är det just innovationer som driver företag och Sverige framåt.

Media: Ab, Da, 2, Svt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar