Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Moderaterna tillåter slavhandel, får kritik från EU

Det är beklämmande att den borgerliga Regeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen inte gjort något på flera år att förändra det beslut som de tillsammans med Miljöpartiet drev igenom och öppnade upp för "jobbtrafficking" eller kalla det slavhandel.

Där företagare lockar och utnyttjar intet ont anade världsmedborgare till Sverige med bra lön och bra arbete, för att sedan se sina pass beslagtagna och tvingas jobba under dåliga förhållanden och arbetsvillkor.

Nu liksom tidigare får Sveriges Regering kritik för detta, men verkar inte bry sig om människorna som drabbas.
"Expertgruppen kritiserar Sverige för att man saknat en handlingsplan för att bekämpa alla former av människohandel, till exempel inom bärbranschen där fattiga bulgarer lurats till Sverige för att arbeta under slavlika förhållanden.
Sverige kritiseras också för att så få fall av människohandel har lett till fällande domar och för att man utvisat personer som kan ha utsatts för brottsligheten och som därför borde erbjudits stöd och skydd."
Svaret på detta får vi får samordnaren mot människohandel Patrik Cederlöf:
"Största hindret i dag handlar om att de personer som hamnar i den här situationen kommer från så utsatta situationer i sitt ursprungsland att de ser det här som en möjlighet att försörja sig och ser sig inte själva som ett brottsoffer."
Jaha, vi skyller på de som drabbas av en lagförändring och där Moderaterna och andra alliansare inklusive Miljöpartiet gjorde det möjligt för företag att utnyttja människor. SKÄMS!

Det är dags Svensson att vakna, sluta blunda och rösta på Socialdemokraterna i valet 140914 för ett Sverige med bra arbetsvillkor för alla.

Media: Sr, SvD, 2, 3, Gd, Arbetet, Db, Ab, Nsk, IF Metall
Inlänkat: Jobbtrafficking

Länkat tidigare: ExSvDSvtHDArbetetEkotSkånskanGDNSKÖPLT
Media: SvtUGGDFBBAAFDI
Blogg: YlvaGöran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar