Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Konsten att motivera slavhandel av Almega

Det är beklämmande att Ulf Lindberg från företagarorganisationen Almega går ut och försöker förminska problemen kring slavhandel av människor i Sverige. Ulf verkar påstå att problemet är litet så några människor kan offras på kapitalismens altare.

Varje människa räknas, det har jag fått till mig i min uppväxt. Om nu Almegas officiella ställning är att deras medlemmar (företag) måste få ha kvar möjligheten att utnyttja människor likt slavar så tycker jag ni kan skriva det i era debattartiklar.
"Systemet för arbetskraftsinvandring har skapat en kriminell industri, där brottsliga ”mäklare” och arbetsgivare tjänar grova pengar på desperata invandrare. Priset för chansen till ett permanent uppehållstillstånd kan vara fyra års slavarbete.

”Deniz” från Kurdistan fick sina drömmar om ett säkrare familjeliv i Sverige krossade när hans arbetsgivare, en pizzeria och ett gatukök, struntat i att betala in obligatoriska avgifter, så att Migrationsverket avslog hans ansökan om ett fjärde år med arbetstillstånd." DN
Naturligtvis skriver Ulf Lindberg från Almega att det är de indiska datorgenierna som artikeln handlar om och att det vore katastrofalt om de inte fick komma till Sverige. Precis samma retorik som med jobbskatteavdragen. Det ska löna sig att jobba, men alla tiotusentals som utförsäkras och tvingas in till socialen trots försäkringsskydd talas det tyst om.

Varje människa räknas!

Gör ett medmänskligt val 2014 rösta för ordning och reda på arbetsmarknaden. Rösta på Socialdemokraterna 14 september 2014.

Media: SvD, 2Ab, ArbetetSrSvD23GdArbetetDbAbNskIF Metall
Annat: Sverige får kritik från Europarådet, Sverige blockerar förslag mot slavhandel
Inlänkat: Moderaterna får hjälp med slavhandel från Miljöpartiet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar