Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Valet handlar om solidaritet, eller inte

Valet 2014 i Sverige handlar om något mycket mer än om vem som kommer att höja eller sänka bensinskatten. Mer än RUT och ROTavdrag.

Valet i år handlar precis som alla andra år, vilket samhälle vill du ha.

Borgarna har under åtta år förvandlat ett tolerant och medskapande samhälle till ett mer intolerant och oroligt samhälle.

Skyddssystemen har urholkats där svårt sjuka frågas när dom kommer att dö. Där arbetslösa tvingas söka jobb de inte är kvalificerade för och tynger företagens rekryteringsprocess. Försäkringen för arbetslösa har försämrats så fler måste söka socialbidrag för att överleva. Ungdomar som inte ser en framtid i Sverige.

Människor har genom detta blivit oroliga om vad som väntar nästa dag. Detta gör att vi mer och mer stänger in oss och ser snett på andra som är arbetslösa eller som verkar friska och går hemma eller de som faktiskt flyr för sina liv.

Det är dags att ställa om samhället till ett samhälle där vi tillsammans känner att vi måste ha råd att ta hand om varandra att vi allihopa (samhället) finns där när något drabbar dig eller någon anhörig. Vi måste ha råd att investera i varandra för annars glider samhället isär.

Rösta på Socialdemokraterna 2014 för ett samhälle där alla ska med.
(nej inte MP eller V utan S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar