Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Strejkvapnet är till salu

Hur tänkte Josefin Strömberg nu, eller tänkte hon inte alls. Kanske det rent av var en text skickad från MUF centralt.

Att med sådan arrogans skriva en ledare i Corren och med sådana feltolkningar kan inte annat än visa på bristen på kunskap eller ideologisk fanatiker som vägrar se vad fackföreningarna byggt upp i detta land.

Att förlöjliga andra arbetsgivare som vet vad ett kollektivavtal går ut på, gör Josefin Strömberg till en paradgren. Att smutskasta facket är bara att beklaga, men sanning är den Josefin att kollektivavtal ger mer än bara lön. Det ger pension, skydd om du skadas på arbetsplatsen, rätt lön, rätt till OB vid övertid, rätt semesterersättning m.m.

Framförallt slipper arbetarna stå med mössan i handen och bjuda under varandra. Det är därför arbetarna skapade kollektivavtal och med det sålde strejkvapnet. Alltså den arbetsgivare som har kollektivavtal är alltså skyddad från strejk.

Jag hoppas att Svenskt Näringsliv tar avstånd från Josefin Strömbergs ledare och uppmanar sina medlemmar att teckna kollektivavtal, för inte vill väl Svenskt Näringsliv att de arbetsgivare som har kollektivavtal ska se på när osunda företagare dumpar priser för att dom inte vill ge det vi är överens om, eller?
Till dig som handlar/äter på företag som inte har kollektivavtal. Tänk till en gång till. Hur vill du ha på din arbetsplats? Vill du ha bättre pension, skydd om du skadar dig och rätt lön, eller?
Media: Corren, Svt, Arbetet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar